Lyžaři v akci

03.12.2015 19:01

Zatímco lyžařská zima 2015/16 už stihla do našich zeměpisných šířek dorazit a zase je obratem opustit (doufejme, že ne natrvalo), běžci na lyžích lyžařského klubu SKI Nordic Mariánské Lázně mohou začít hodnotit svou předsezónní přípravu. Tu lze rozdělit na dvě části – nikdy nekončící úpravy a vylepšování stávajících lyžařských tras  a individuální přípravu členů klubu na nastávající lyžařskou sezónu. Všechny víkendy měsíce října byli na lyžařských tratích k vidění nadšenci s lopatami, krompáči, pilami i sekerkami, na travnatých pláních i v lesích náhorní planiny Slavkovského lesa se ozýval zvuk křovinořezů a motorových pil. Celkem bylo odpracováno cca 250 brigádnických hodin, propocená trička a promočené ponožky se nikdo neobtěžoval počítat. Díky finanční podpoře Města Mariánské Lázně a ochotě Lesního závodu Kladská byl prodloužen páteřní lyžařský okruh přes Vysoké sedlo na Hvězdu o úsek Hvězda-Kladská. Lyžaři tak nebudou muset zdolávat poslední kilometr této trasy po většinou poštěrkované lesní silničce, ale budou mít k dispozici paralelně vedoucí lyžařskou stopu. Další plánovanou částí uzavírající nejdelší lyžařský okruh bude úsek Hvězda-potok Rota- Popravčí louka.

Plánované lyžařské akce klubu:

Soustředění v rakouském Pitztalu v termínu 10.12.-13.12.2015.

Pořádání série  středečních večerních závodů s čelovou lampou Noční skate (1. kolo již v termínu 9.12. 2015).

Pořádání tradičního závodu v běhu na lyžích Okolo mariánskolázeňských pramenů v termínu 16.-17.1. 2015.

Účast na lyžařských dálkových bězích v ČR i v zahraničí.

 

Děkujeme Městu Mariánské Lázně za financování prodloužení lyžařských tras a akciové společnosti Lesy ČR, Lesní závod Kladská, za vstřícnou spolupráci a organizaci této akce.

Chtěli bychom také i tímto způsobem poděkovat všem účastníkům říjnových pracovních víkendů,  ať se již jednalo o registrované lyžaře z klubů SKI Nordic a MLOK Mariánské Lázně nebo o neregistrované fanoušky lyžování. Společně odvedli dobrou práci, kterou ocení všichni, kdo se v nadcházející zimě do mariánskolázeňské lyžařské stopy vydají.

 

Za lyžařský klub SKI Nordic Mariánské Lázně

K. Tengler

trenér klubu